Az Atomerőmű KSC Szekszárd fiatal bedobója, Miklós Melinda teljesítménye az utóbbi időben nagyon figyelemre méltó volt. Lehetőséget kapott Zseljko Djokics edzőtől az NB I/A-csoport mellett már az Euroligában is, hogy megmutathassa tehetségét. Melinda élt is vele, így nem meglepő, hogy fejlődésére Székely Norbert szövetségi kapitány is felfigyelt, végül meghívta őt az országos felnőtt válogatott májusi összetartására.

„Nagyon örülök, hogy ilyen sokat fejlődtem, és sikerült megugranom a következő szintet. Összességében több és nagyobb szerepet kaptam, és a szakmai stáb, illetve a csapattársak pozitív visszajelzéseinek köszönhetően egyre nagyobb lett az önbizalmam a szezon. Zseljko rengeteget foglalkozott velem, folyamatosan támogatott, és remek viszontlátni, hogy ez kifizetődött a pályán.” – mondta Melinda.

Melinda több szinten is bizonyított

Az Atomerőmű KSC Szekszárd a 2021-22-es női NB I/A-csoportos kosárlabda-bajnokságban ezüstérmesként zárt, sőt bejutottak az Euroliga keretébe is. Melinda mindkét megmérettetés meccsein hatalmas erővel küzdött és gyönyörű megoldásai voltak. A bajnokság végjátékában például 17 pontot – közte öt triplát – dobott az Euroliga-győztes Sopron Basket otthonában.

„A bedobó poszt mellett ősszel elkezdtem már irányítóként is játszani, amely eleinte egyáltalán nem volt egyszerű, mert korábban soha nem játszottam ezen a poszton ilyen magas szinten, viszont úgy érzem, idővel egyre jobban beletanultam. Nyilván mindig akadnak hibák, éppen ezért most sem vagyok maradéktalanul elégedett, a következő évadban még ennél is jobb szeretnék lenni. Tisztában vagyok vele, hogy bőven tudok még fejlődni minden téren. Emellett az a cél, hogy a csapattal legalább ilyen, de lehetőleg még sikeresebb szezont zárjunk” – fogalmazott Melinda.

Melinda szereti a csapatát

Nem szeret kihagyni egyetlen edzést vagy mérkőzést sem, ám februárban a Magyar-kupa nyolcas döntőjében megszenvedett súlyos bokasérülése után másfél hónapot ki kellett hagynia. Nem csupán fizikailag, hanem mentálisan is megviselte a sérülés, de az Atomerőmű KSC Szekszárd csapata végig mellette állt.

„Hálás vagyok a többieknek, hogy ott álltak mellettem, amikor igazán szükségem volt a támogatásukra. Olyan szoros kapcsolat alakult ki a lányokkal, ami átlendít az ilyen nehézségeken. Nem engedték meg, hogy rossz kedvem legyen, amikor sérült voltam, így csak a cél, vagyis a visszatérés lebegett a szemem előtt. Szerencsére ugyanúgy segítenek és biztatnak, ha netán hullámvölgybe kerülök, és gyengébben megy a játék.”

Kiemelkedő teljesítménye elismeréseként első alkalommal meghívót kapott a felnőtt válogatott keretébe. Székely Norbert csapata májusban háromhetes összetartáson vesz részt, majd Portugáliában játszik felkészülési meccseket.

Képek: Atomerőmű KSC Szekszárd