„Bárka 26” – ha valami tartalmasan szépet szeretnél látni. A Bárka Művészeti Szalon kiállításának ünnepélyes megnyitója 17 órakor kezdődik a Babits Mihály Kulturális Központ Bakta Galériájában. A belépés díjtalan.

A kiállítás megtekinthető: 2022. szeptember 1-ig, az intézmény nyitvatartási idejében.

A Bárka Művészeti Szalonról

A „BÁRKA” Művészeti Szalon 1996 tavaszán alakult meg Tolnán, azzal a céllal, hogy összefogja a megyében élő, zömmel amatőr képzőművészeket, művészetpártolókat. 

A „Bárka” tagjainak többsége festő, de van köztük zománcműves, és fotós, sőt textiles is. A tagság nagy része Tolna megyei, de az évek során csatlakoztak megyehatáron túli alkotók is a 2000-ben egyesületté alakult gárdához. 

A tagok régóta éltetik az alkotótáborok jelentőségét. Csoportos tárlatuk többek között Kaposváron, Pécsen és Budapesten is volt már. A „Bárka” központi értékkategóriája az alkotómunka tisztelete, és a befogadók, a közönség iránti alázat.

Az egyesület taglétszáma jelenleg mintegy 35 fő. A „Bárka” egyike annak a három tolnai civil szervezetnek, amelyek 2000-ben megalapították az „A Tolna megyei művészetért” elnevezésű kitüntető ezüst plakettet, amelyet minden évben január 22-én, A magyar kultúra napján adtak át. A „Bárka” Szomjú-díjas, és Az év Tolna megyei Civil Szervezete különdíjának a birtokosa.