2015-ben Tóth Ada, a Dombóvári Alapfokú Művészeti Iskola tanára és Tóth Bence, Svájcban élő karmester álmodtak egy nagyot: zenész barátokat szerveztek maguk köré és hirdettek egy fúvószenekari tábort.

Már több mint 100 zenés csatlakozott

Az első próbálkozás amatőr és profi muzsikusok közös munkája nyomán indult el a Balaton déli partján, azóta tucatnyi emlékezetes táboron és koncerten vannak túl. A kezdeményezés az évek során komolyra fordult, 2021 telén már több mint 100 zenész gyűlt össze táborozni. A DDRF Symphonic Band-ben egy egymást szerető és tisztelő közösség alakult ki, amiben inspirálóan szabad élmény a közös zenélés, ami a közönségnek is hatalmas töltetet ad.

Gondoskodnak az utánpótlásról

A DDRF Symphonic Band 2017-ben életre hívta a DDRF Mini-t, a jövőre gondolva utánpótlást nevelni a 10-16 éves korosztályból. A DDRF egyik célkitűzése a fúvós és ütős hangszereken játszó gyermekeket, fiatalokat és felnőtteket összefogni. Táboraik során azon munkálkodnak, hogy őrizzék és népszerűsítsék a fúvószenei hagyományokat, mind a zenészeik, mind pedig a közönségük körében.

A tábor keretein belül a zenészek most a Babits Mihály Kulturális Központba látogatnak és ott adnak koncertet. A program augusztus 6-án, szombaton lesz 18:00 órától. A belépés díjtalan.