A közösség mindig fejleszt. Ezért is fontosak a gyerekeknek azok az alkalmak, amikor kortársaikkal vagy éppen azonos hobbit űzőkkel tölthetnek el pár napot. A nyári táborozás élménye semmivel nem pótolható.


Nem mindegy, hogy hová

Talán ez az egyik legnehezebb. Eldönteni, hogy mi érdekli a csemetét abban az életszakaszában, amikor egyébként semmi sem érdekli. S nem utolsó sorban, mit enged meg a családi kassza. No és azt is be kell látni, hogy sok családnak nagyon nehéz megoldani a gyermekfelügyeletet. Ilyenkor is jól jön a tábor. 


„A társas közösségben való együttlét, a szociális készségek fejlődése pozitív hatnak a lurkókra”

– mondják a pszichológusok. Ráadásul a fiatal önállóságot is tanul. A szülő pedig kicsit kikapcsolódhat, ami az ő feltöltődése szempontjából is rendkívül fontos. Néha ki kell ereszteni a gőzt!


Szekszárdon is volt választék

Volt gamer tábor, Médiatábor, különböző sport táborok. A Wosinsky Mór Megyei Múzeum pedig a napokban osztotta meg közösségi oldalán a múzeum táborának örömteli pillanatait.

A Vármegyeháza ódon falai között kellemesen elidőznek a fiatalok, miközben például bizonyíthatják alkotási vágyukat, kézügyességüket.