Megmozdultak az emberek és segítik a viharkárt szenvedőket. Gyűjtést indított a református egyház a pénteki jégvihar baranyai károsultjainak, a rászoruló családoknak és a kárt szenvedett református közösségeknek – közölte a Magyarországi Református Egyház   Zsinatának Elnöksége.

 

Több száz ház sérült meg

A Balog Zoltán püspök, a zsinat lelkészi elnöke és Molnár János, a zsinatnak világi elnöke által aláírt közleményben emlékeztettek arra, hogy pusztító jégvihar csapott le több Baranya megyei településre; több száz lakóház, valamint templomok, parókiák is súlyosan megsérültek, továbbá számos családnak veszélybe került a lakhatása.

Folyamatosan mérik fel a károkat

A református egyház elnöksége  a Magyar Református Szeretetszolgálat segítségével azonnali gyűjtést indít a rászoruló családoknak és a kárt szenvedett református közösségeknek. A kárfelmérés folyamatos.

Az  már bizonyos, hogy teljes cserére szorul a kákicsi Kiss Géza-emlékház teteje, súlyosan megsérült a sellyei templom és parókia, valamint a drávaiványi fakazettás templom.

Az  egyházkerületek és az egyházmegyék azonnali gyorssegélyt adnak a református egyházközségeknek. A szeretetszolgálat felekezetre való tekintet nélkül segít a jégvihar miatt bajba jutottaknak, s azt kérik, aki teheti, támogassa a rászorulókat a Magyar Református Szeretetszolgálaton keresztül.

Baranya megyében Sellyén keletkezett a legtöbb kár, de a jégverés érintette a szomszédos Drávaiványit és Okorág települést is.

Sellyén sok embernek nincs lakásbiztosítása, így az érintetteknek különösen fontos most a külső segítség.