Április 3-án rendezi a Concerto Budapest Keller András művészeti vezetésével a Mozart-napot a budapesti Zeneakadémián.

Mozart legnépszerűbb műveit hallhatja a közönség

A 11 órakor kezdődő programsorozat nyitókoncertjén Mohai Bálint fagottművész Mozart legnépszerűbb fagottversenyét, a Kossuth-díjas Rost Andrea pedig a szerző népszerű operaáriáit szólaltatja meg a "kis" g-moll szimfónia felhangzása előtt. A koncertet a Prima Primissima-díjas Takács-Nagy Gábor vezényli majd, aki a nap házigazdája is egyben.

Ugyanebben az időben a Kupolateremben a Varázsóra című gyerekkoncerttel Simon Izabella várja a családokat.

A Solti Teremben 12.30-kor Mozart két vonósnégyese, a Tavasz és a Dissonanzen néven ismert mű csendül fel a Végh Sándor vonósnégyes-program megrendezésében, a Quartetto Speranza és a Pulzus Vonósnégyes előadásában. Hegedűverseny és szimfónia címmel 14 órakor Baráti Kristóf Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas hegedűművész és az Anima Musicae kamarazenekar közreműködésével Mozart 1. (B-dúr) hegedűversenye és B-dúr szimfóniája hangzik el.

Két szobát is felhangzik

A kamarazene kedvelői két szonátát és egy zongoranégyest hallgathatnak meg 15.30-kor a Solti Teremben Szűcs Máté, Kokas Dóra, a hegedűsként szereplő Keller András, valamint Jevgenyij Koroljov és felesége, Ljupka Hadzigeorgieva előadásában. Mozart c-moll miséjét 17 órától hallhatja a közönség. A Concerto Budapest és a Purcell Kórus részvételével megszólaló mise szólistái ezúttal is olyan énekesek lesznek, akik rendszeresen fellépnek a Vashegyi György által vezényelt koncerteken, így Szutrély Katalin, Megyesi Zoltán, Najbauer Lóránt és Chantal Santon Jeffery francia szoprán.

A program idei mottója a nap aktualitását idéző Válassza Mozartot! lesz.