A Csárdáskirálynő, a Marica grófnő, a Víg özvegy – három korszakos magyar operett, amelyek mindegyikéből felcsendült néhány ismert dal a Szolnoki Szimfonikusok újévköszöntő produkciójában.

Először adtak hangversenyt városunkban

2022 első koncertjén a közönség a több mint fél évszázada működő, de Szekszárdon először fellépő Szolnoki Szimfonikusok koncertjét élvezhette a Babits Mihály Kulturális Központban, olyan közreműködőkkel, mint Lőrincz Judit, a Magyar Állami Operaház magánénekese és Bot Gábor színművész, tenor énekművész. Az Izaki Maszahiro által vezetett szimfonikusok két részből álló koncertje előtt Horváth István, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte a megjelenteket, majd a produkció első felében a magyar operettirodalom legnagyobb klasszikusait hallhatta a közönség, de felcsendült Johann Schrammel Bécsi nyitánya is, csakúgy, mint Strauss Bajor polkája.

Johann Strauss dallamai is felcsendültek

A műsort Munkácsiné Danyi Zsuzsanna vezette. A szünetben egy pezsgős koccintásra invitálták a vendégeket, amelyen Gyurkovics János, Szekszárd alpolgármestere, valamint Berlinger Attila, az intézmény ügyvezető igazgatója mondott pohárköszöntőt. A folytatásban A vidám karmester című produkció várta a résztvevőket, majd Id. Johann Strauss Radetzky-indulójával ért véget 2022 első, nem mindennapi élményt kínáló koncertje, amely után Berlinger Attila ajándék borral kedveskedett a két szólistának, Lőrincz Juditnak és Bot Gábornak, valamint a karmester Izaki Maszahironak.

 

Kép: Babits Mihály Kulturális Központ facebook oldala