Két férfi meghalt, hárman pedig megsérültek az elmúlt hétvégén történt balesetekben. Egy 66 éves mohácsi férfi közlekedett személygépkocsijával az 55-ös főút és az 5513-as mellékút kereszteződésénél szilveszter napján a reggeli órákban, amikor az útkereszteződéshez érve a kihelyezett „Állj! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla utasításának ellenére nem biztosított elsőbbséget a Pörböly irányából Bátaszék irányába közlekedő járműnek és összeütköztek. 

A baleset következtében a személyautóban utazó jobb első utas olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a kórházba szállítása közben életét vesztette. 

Az autó hátsó ülésén utazók súlyosan, a sofőr könnyebben sérült. 

Újabb szilveszteri tragédia

Egy 22 éves helyi lakos közlekedett személygépkocsival Döbröközön az Újtelep. Az Újtelep utcában  található működő fénysorompóval ellátott vasúti átjáróba hajtott, ahol tehervonatnak ütközött.  

A mozdony a személyautót a vasúti átjáróból kilökte, a vezetője az autóból kizuhant és a helyszínen elhunyt.

Fontos a szabályok betartása

A megye területén az egyenruhások további hét anyagi káros közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.
A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy az „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtáblánál az útkereszteződésben elsőbbséget kell adni a keresztező úton érkező járművek részére! Ahhoz, hogy az elsőbbséget meg tudja adni a járművezető, meg kell győződnie arról, hogy van-e olyan jármű, ami az ő haladását keresztezné.
Az „Állj! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtáblánál pedig minden esetben meg kell állni, és az érkező járművek részére elsőbbséget adni.