Három napig tart az élelmiszergyűjtés. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület idén is megszervezi Karácsonyi Adománygyűjtését, a szolidaritás és az összefogás jegyében. A háromnapos tartósélelmiszer-gyűjtő akció 160 településen, 315 áruház részvételével, 300 karitatív szervezet közreműködésével és 6500 önkéntes odaadó munkájával valósul meg.  

250 ezer tonna szeretet

Az elmúlt évek statisztikája szerint 250 ezer tonnánál is több adományt sikerült így összegyűjteni. Több mint 50 ezer nélkülözőnek tudtak élelmiszercsomagokat biztosítani az ünnepi időszakban.

A gyűjtésre idén november 19. és 21. között, péntektől vasárnapig kerül sor.  

Négy kiskereskedelmi lánc, a Tesco, az ALDI, az Auchan és a Metro áruházaiban, országszerte 315 helyszínen várják a szeretet kézzel fogható adományait. 

A helyiek ismerete sokat segít

Az összegyűjtött adományokat az Élelmiszerbank a gyűjtések helyszínének környéken, az ott működő karitatív szervezetek közreműködésével juttatja el a rászorulókhoz.

A csomagokat az ünnepeket megelőző hetekben, illetve azt követően 2022 január végéig kapják meg.

Mutassuk meg, hogy a segítés, az összegfogás változatlanul él! Az adományokból főként időseket, nagycsaládosokat, fogyatékkal élő embereket, hajléktalanokat és gyermekotthonok lakóit segítik majd.