Ismét egy parádés vízi futamot láthattak a Red Bull Balaton-átevezés programján a résztvevők. 2056 egység összesen 4051 versenyzője teljesítette idén a nyolc kilométeres Zamárdi-Tihany-Zamárdi útvonalat a nyár egyik legnagyobb szabadidősport-rendezvényén.

Ki mit vitt, azzal ment

Az átevezésen emberi erővel, evezővel hajtott vízi sporteszközzel, csónakkal, SUP-pal, evezős hajóval lehetett részt venni. A versenykategóriát az eszköz meghajtásához használt lapát határozta meg (kajak, kenu, evezős, SUP, sárkányhajó). Vízibiciklivel nem lehetett indulni.

Az átevezéshez szükséges hajókról és eszközökről, beleértve azok helyszínre szállítását mindenkinek magának kellett gondoskodnia, ahogy a mentőmellényekről is, amely minden résztvevő számára kötelező volt.

Népszerű versenyzők

A Balaton-átevezés nemcsak magánembereket mozgatott meg, hiszen a vízre szállók között voltak zenészek, mint Diaz és Szivák Zsolt vagy olimpikonok, mint Tóth Dávid és Szabó Gabriella.

„Tudtam, hogy sokan neveztek, a víz szeretete összehozza az embereket, de ezt a tömeget látni élőben nagyon durva. Célom nincs, azért jöttem, hogy élvezzem az evezést, a napsütést, a vízpartot, csak meglegyenek a jó érzések.”

– mesélte  mosollyal az arcán Tóth Dávid.

Szekszárd és az evezősök

Szekszárdon is népszerűségnek örvend az evezés, mint sportág. A Szekszárd Kajak Kenu Sport Egyesületben 2010 júliusában kezdődött meg az edzésmunka, azóta már számtalan versenyen vettek részt a sportolók Szekszárd hírnevét öregbítve.