Mutatjuk a legötletesebb kertbe valókat! Egy kis kreativitással szinte bármilyen régi tárgyat fel tudsz használni a ház környékén. Régi üvegedényt, konzervdobozt, kosarat de még  talicskát is kicsinosíthatsz. Tuti, hogy a szomszédok a csodájára járnak.

Amikor a cipő már szorít vagy csámpás

Akkor jön a továbbhasznosítása. Régi csizmák, cipők újrahasznosítása virágedényként. Egy régi cipővel csak annyit kell tennünk hogy a talpára néhányukat fúrunk, majd a cipő aljára apró köveket szórunk, és megtöltjük világföldel. Ha színességre vágyná, nyugodtan fesd át. Máris beleteheted a kedvenc virágodat. 

Virágkaspó konzervdobozból? Miért ne?

Mosd ki, majd az éles részét reszeld le egy fémreszelővel. Fúrj egy lyukat mindegyik konzervdoboz aljára. Egy kis olajfesték, hogy vidám legyen a színe.

Ha kifogyott a csokikrém 

Egy üres csoki krémes üvegedény tökéletes választás a növények számára. Nagyon jól mutat az ablakpárkányon. Mivel az üvegedénynek nincs vízelvezető lyuk az alján, arra vigyázzunk, hogy ne használjunk túl sok vizet a locsoláshoz. Mini kaktuszoknak ideális választás, de a kövirózsa is szereti.

Virágláda egy már kidobásra ítélt fürdőkádból 

Ha van akkora udvar, hogy elférjen és van annyi növényed, aminek kell a hely. Akkor ne vidd el leadni az éppen lecsérlt fürdőkádat. Töltsd meg háromnegyedik földdel és jöhet bele a növényparadicsom. Apropó paradicsom. Akár arra is használhatod. 


Kedvencünk a talicska virágláda

Ez egy klasszikus, nagyon sokan használnak régi talicskát virágládának. Amellett hogy egy virágokkal beültetett talicska nagyon jól néz ki, könnyen mozdítható is, így ha útban van, akár odébb is tolhagyjuk növényekkel együtt.

Retro babakocsiból virágedény

Azért retro, mert a mai babakocsik formája és anyaga kevésbé alkalmas az udvar díszítésére. De egy jól elkapott régi, míves fazonú a kerted éke lehet. A talicskához haonlóan, bármikor átrendezheted a kertet. Egyszerűen arrébb gurítod.