Kétségtelenül a társasjátékozás a legjobb minőségi idő, amit másokkal tölthetsz. Ráadásul a befektetett idő és energia többszörösen meg fog térülni, és nem csak a kapcsolatok terén: ez a legmegfelelőbb eszköz a tanulásra.

Nem unatkozik az ember közben

Tartalmas közös időtöltés, melyben mindenki aktív résztvevő. Döntéseket kell hozni, ami felvillanyozza az embert, ráadásul a színes mesés grafikák teljesen elvarázsolnak, így senkinek eszébe se jut egy percre se tunyulni vagy a telefonját nyomkodni.

Észrevétlenül tanít

Vannak olyan társasjátékok, melyek nem csak kikapcsolódást nyújtanak, de mellette hasznos információval is gazdagítanak. Eszedbe se jut a játék közben, hogy te most ezzel tanulsz.

Javítja a kommunikációt

Megfogalmazni a gondolatainkat, vagy csábosan mosolyogni, miközben éppen keresztbe teszel a másiknak a játék során, bizony olyan készségek, amiket gyakorolni kell, és felettébb hasznosak a mindennapi életben.

Fejleszti a konfliktuskezelést

A legjobb játékok éleznek egyfajta konfliktust a játékosok között. Ezeket a helyzeteket mind-mind tudni kell kezelni, és a helyére rakni magunkban. Egy jó társasjátékkal megtanulhatunk nevetni magunkon, ami az életben való rugalmasság egyik elengedhetetlen feltétele.

Szekszárdon is társasozhatsz kedvedre

Ennek fényében ajánlanánk egy programot amelyet itt, Szekszárdon rendeznek a Placc – Ifjúsági Közösségi Téren. Január 29-én, szombaton várja majd az érdeklődőket Szekszárdi Társasjáték Klub (SZTK). A belépés díjtalan. A rendezvény kizárólag 14 éves kor felett, a mindenkor hatályos járványügyi szabályok szerint látogatható.

 

Kép: pixabay.com