Unod már a focit és a futást? Jó hírünk van! Nem egy olyan érdekes és újszerű sport van Szekszárdon és környékén, amelyet könnyűszerrel kipróbálhatsz!

Hozd elő az önbizalmad rúdtánccal!

Az emberek túlnyomó többsége még most is egyből egy túlfűtött egzotikus sztriptíz bárra gondol, ahol vonaglanak a rúd körül a hölgyek. Pedig ez a fajta sport már egyáltalán nem az! A rúdtáncot egyre többen választják manapság a rendszeres testedzés vagy annak kiegészítése céljából. Az órákon a rúd körüli vonaglás és erotikus gesztusok helyett akrobatikus- és erőelemeket ötvöznek olyan kifinomult mozgásokkal, mint például a balett, a kortárs táncok, a jóga, stb. Nagyon kemény sport, sok kitartásra és türelemre van szükség hozzá, de hidd el, megéri. Ha szeretnéd kipróbálni ezt a fajta mozgásformát, nyugodtan megteheted, hiszen már Szekszárdon is megtalálható egy rúdtánc stúdió.

Dobálni van kedved? Hajrá!

A darts sportként ma már komoly üzlet, sőt befektetésnek sem rossz. Mentális felkészültség, állóképesség, kombináció, taktikai érzék és rengeteg gyakorlás kell a dartshoz. A lövészet és a sakk kombinációja ez. A darts javítja az életminőséget, önismeretre sarkall, kiegyensúlyozottá tesz, hiszen kénytelen vagy szembe nézni magaddal ahhoz, hogy jó versenyző legyél. Az eredményed, a játékod egy tükörkép is. Ugyanakkor olcsó sport: 15 ezer forintból kijön a tábla, a nyílkészlet és a megfelelő világítás is. Ezt a sportot már Szekszárdon is kipróbálhatod, hiszen nem rég indult darts szakosztály a Szekszárdi Sportközpontban.

Ragadj íjat!

Az íjászat egy nagyon sok szinten űzhető sport. Lehet akár célja az olimpiai szereplés vagy csak a szabadidő eltöltése is. Űzheted gyermekkorban, felnőttként, de idős korban is kitűnő szórakozás. Pályán, terepen vagy teremben, futással egybekötve vagy lóhátról íjászkodva bárki megtalálhatja a neki megfelelő formát. Lehet elsődleges és kiegészítő sport is. Az íjászat nem csak a fizikai erőről szól, állóképesség, magas fokú koncentráció, figyelem és fegyelem szükséges hozzá. Javítja a mozgáskoordinációt, a koncentráló képességet, lenyugtat, kikapcsol, ha arra van szükség. Ha ki szeretnéd próbálni az íjászatot, azt könnyűszerrel megteheted városunkban.