Kezdőlap KÉK HÍREK

Nemhogy szabálytalan, még szerencsétlen is volt …

Rendőrautónak ütközött az M86-os autóúton egy szerb embercsempész, majd járműve az árokba csúszott. A vele utazó 27 határsértőt visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz – ezt közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

A leírás szerint a rendőrök pénteken 23 óra körül az M86-os számú autóúton egy magyar rendszámú tehergépkocsit akartak ellenőrizni. A szerb állampolgárságú gépkocsivezető a szolgálati gépkocsinak ütközött, majd az út melletti vízelvezető árokba hajtott. ( ??? ) A balesetben ketten súlyosan, egy ember pedig könnyebben megsérült. A sofőrön kívül a gépkocsiban huszonhét ember utazott, akik szír, szomáliai és afgán állampolgárnak mondták magukat. Az utasok a rendőri intézkedés során sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni – közölték.

A szerb állampolgárságú sofőrrel szemben – őrizetbe vétele mellett – embercsempészés bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indul.