Csütörtökig jelentkezhetnek azok, akinek megvannak a megfelelő engedélyeik és átvennék az árak befagyasztása miatt üzemszünetet hirdető vagy a jogsértések miatt átmenetileg bezárt benzinkutak üzemeltetését.

A plafon 480

Mint arról már bizonyára hallottál – sőt talán érint is – az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye szerint az üzemanyagárak és az infláció féken tartása érdekében maximalizáltak.

A kormány november 15-étől a 95-ös oktánszámú motorbenzin és a dízelgázolaj lehetséges legfelső árát literenként 480 forintban határozta meg.

A hétfőtől hatályos szabályok szerint az üzemanyagok hatósági áras forgalmazására az előírt feltételekkel nem képes szolgáltató köteles üzemszünetet hirdetni.

A benzinkutat ideiglenesen más működtetheti

Az ismételt jogsértésen ért vállalkozás esetén – a közlemény szerint – legfeljebb fél év időtartamra korlátozható a működés. Ilyenkor  a szakminiszter kijelölése alapján másik szolgáltató veheti át ideiglenesen a benzinkút működtetését.

A következő 3 hónapban bármilyen áron is veszik a benzinkutak a benzint, azt maximum 480 forintos áron adhatják tovább az autósoknak.

Határidő november 18.

Az üzemanyagtöltő állomás üzemeltetésére a vállalkozói szándékot november 18-ig kell bejelenteni az ITM-nél.

ugyfelszolgalat@itm.gov.hu