Az iskolások nagy bánatára hamarosan véget ér a nyár, ám néhány napig még nem kell gyászolnunk az év legforróbb időszakát. Egyre több azonban a nyárzáró program.

Most nyitnak ki először hétvégén

Az Illyés Gyula Megyei Könyvtár is szentel egy napot a nyári hónapok búcsúztatójának. A könyvtár augusztus 28-án, szombaton szervezi a nyárbúcsúztató napját. A részvétel természetesen ingyenes. Az esemény a könyvtár udvarán kerül megrendezésre 9:00-13:00 óráig. A program azért is különleges, mert ebben az évben ez az első alkalom, amikor az intézmény szombaton is kinyitja kapuit.

Csodás könyveket kifoghatnak az olvasók fillérekért

9 órától a Mattioni-házbeli könyveket féláron, azaz 100 forintért lehet megvásárolni. A befolyt összeget a könyvtár fejlesztésére és a könyvtár cicájának, Sárinak a jóllétére költik, közben pedig az érdeklődők 500 forintért megvásárolhatják az MME kitűzőit. A nyitvatartási időben azok, akiknek van otthon esetleges használt eleme, elhozhatják és leadhatják a könyvtárban. Délelőtt 11-től, Szabó Dávid, a Medinai Tamburazenekar tagja fogja szórakoztatni a látogatókat igazi vérpezsdítő muzsikával. 

 

Kép: facebook.com