Minden, amit tudni kell a szünet alatt. A bíróságok 2021. július 15-től 2021. augusztus 19-ig nyári ítélkezési szünetet tartanak. Az ítélkezési szünetet követő első munkanap: 2021. augusztus 23. (hétfő) lesz.

Az ítélkezési szünet a Szekszárdi Törvényszékre, a Szekszárdi Törvényszék Gazdasági Hivatalára, a Szekszárdi Járásbíróságra, a Bonyhádi Járásbíróságra, a Dombóvári Járásbíróságra, a Paksi Járásbíróságra és a Tamási Járásbíróságra terjed ki.

Ügyelet működik

Az ítélkezési szünet időtartama alatt valamennyi előbb felsorolt bíróság és bírósági intézmény rendes napi munkaidőben ügyeletet tart, továbbá biztosítja a hatályos eljárási és anyagi jogi, valamint ügyviteli előírások szerint halaszthatatlan ügyek folyamatos intézését.

A cégbíróságon és a bírósági kezelőirodákban naponta 9.oo órától 11.oo óráig ügyfélfogadási időben folyamatosan biztosítják az ügyfélforgalmat a járványügyi készültség előírásainak megfelelően. Egyebekben ebben az időszakban a bíróságok – a törvényben meghatározott kivételektől eltekintve –   n e m   tartanak tárgyalásokat. 

A panasznap szünetel

A Bonyhádi, a Dombóvári, a Paksi és a Tamási Járásbíróságon az ügyfélsegítő nap (panasznap) tartása szünetel, de a Szekszárdi Törvényszék területén működő járásbíróságokra kiterjedő hatállyal a Szekszárdi Járásbíróságon   s z e r d a i   napokon  8.oo-12.oo óráig, valamint 13.oo-16.oo óráig a jogi képviselő nélkül eljáró ügyfél által szóban előterjesztett kérelmet a  bíróság elnöke által kijelölt bíró, bírósági titkár vagy bírósági fogalmazó jegyzőkönyvbe foglalja.

Az ügyfélsegítő napon való részvételhez előzetes regisztráció szükséges, amit legkésőbb az ügyintézés időpontját megelőzően huszonnégy órával kell bejelenteni. Az előzetes regisztrációt a bíróság ügyszak szerinti kezelőirodája írásbeli bejelentés alapján, telefonon vagy elektronikus úton biztosítja a www.szekszarditorvenyszek. birosag.hu internetes oldalon közzétett elérhetősége útján.