Kezdőlap SZEKSZÁRD Szekszárd - Közélet

Nyitnak az ívó- és szőkőkutak és hamarosan felállítják a párakapukat Szekszárdon

A Szent István téren található szökőkút hosszú idő után újra működik – jelentette be a helyszínen Gyurkovics János, Szekszárd Megyei Jogú Város alpolgármestere. Gyurkovics János elmondta, hogy nyugvópontra került a pandémia. A kormányhivatallal egyeztetve úgy döntöttek, beüzemelik a város ikonikus helyén, a Művészetek Háza előtt lévő szökőkutat. A zöldövezettel határolt környezetben többen is ültek a padokon. Élvezték a meleg nyári időjárást, a fák árnyékát és gyönyörködtek a kútból feltörő vízoszlopok változatos formáiban. Tavaly a város szökőkútjai csak szakaszosan működhettek. Az önkormányzat nem várt műszaki hibákkal voltak kénytelenek szembenézni.

"Nagyon-nagyon nehézkes az alkatrész beszerzés." – foglalta össze az okokat az alpolgármester.

A város összesen öt ivó- és szökőkutat üzemeltet. A javításokat, karbantartásokat és a fertőtlenítést folyamatosan végzik. A rendbe hozással megbízott Bau-Team Kft-vel megállapodtak, hogy jövő héttől a város maradék négy üzemen kívüli vízforrását is megnyitják. A lakosság szempontjából ezzel kapcsolatban Gyurkovics János a következőket emelte ki:

"Számunkra az a lényeg, hogy biztonságosan üzemeljenek. Nem szeretnénk, ha bármilyen sérülés vagy baleset műszaki problémákból adódna."

Hétfőn először a Béla téri kutat kapcsolják be, aztán folyamatosan haladnak a Vármegyeházahoz, Liszt Ferenc térhez, majd a Garay tér kútjával fejezik be a megnyitást. A fokozódó meleg miatt az önkormányzat hamarosan a város több pontján a párakapukat is beüzemeli.

Fotók: Szilasi Szabolcs