Kinyitnak a borospincék Szekszárdon augusztus második hétvégéjén, vagyis augusztus 6-tól 8-ig. A borvidék borászai nyitott pinceajtókkal, finom borokkal, borkorcsolyákkal, kóstolósorokkal és programokkal várják az érdeklődőket a Szekszárdi Nyitott Pincék ideje alatt.

Regisztrálni kell

A három nap alatt 12 pincészet fogadja majd a vendégeket előzetes regisztráció után. Az esemény honlapján minden borászatnak megtaláljuk az elérhetőségét, ezeken keresztül jelentkezhetünk be a kóstolókra, így közben nyugodtan tudunk beszélgetni akár a pince borászával, nem kell tartanunk a hatalmas tömegtől.

Eszem-iszom Dínom-dánom

Minden pince készül majd külön programokkal és harapnivalókkal, de ami a legfontosabb, hogy a Nyitott Pincék alkalmával a pincészetek összes bora kóstolható lesz majd. A kínálatban lesznek nyári rozék is, azoknak pedig, akik nem isznak alkoholt, szőlőlével és házi musttal készülnek. Ami az ételeket illeti, kóstolhatunk majd kézműves hamburgert, Iván-völgyi szarvaspörköltet bográcsból, grillen készült hamburger variációkat, sajt- és sonka válogatás zöldségekkel, kemencés csülök pártolt káposztával, vagy éppen erdei gombás szarvassültet, de az alap zsíros kenyér sem marad ki a sorból.

 

Kép: elmenyplaza.hu