Kezdőlap BREAKING NEWS

Oroszország megtámadta Ukrajnát

Oroszország teljes körű támadást indított Ukrajna ellen. Vlagyimir Putyin hajnali beszédében azt mondta, hogy Oroszország tervei között nem szerepel Ukrajna megszállása, viszont törekedni fog katonai erejének lefegyverzésére. Az orosz elnök úgy fogalmazott: a katonai művelet célja a helyi lakosság védelme, amely szerinte az elmúlt nyolc évben bántalmazást szenvedett el a kijevi rezsimtől.

 

Az ukrán határőrszolgálat tájékoztatása szerint közép-európai idő szerint hajnali négy körül Ukrajna északi területére az orosz hadsereg belarusz támogatással hatolt. be.

 

A közleményük szerint tüzérség, nehézfelszerelés és lőfegyverek használatával támadnak a határegységek és ellenőrző pontok ellen. Mint írják, a támadás Luhanszk, Szumi, Harkiv, Csernihiv és Zsitomir régiók keretében történik.

 

A határőrség tájékoztatása szerint a határőrök az ukrán fegyveres erőkkel és az ukrán nemzeti gárdával közösen védekeznek a támadásokkal szemben. Egyelőre nem érkezett hír sérültekről.

 

A fővárosban, Kijevben a hajnali orosz légitámadások több lakóépületben okoztak károkat, de egyelőre nem érkezett hír sérültekről – közölte az ukrán katasztrófavédelmi szolgálat. Közben oroszbarát szakadárok megtámadtak egy kijevi ellenőrzés alatt álló várost Luhanszk régióban.