Vasárnap indul Sepsiszentgyörgybe a KSC Szekszárd csapata, hogy harmadszor is megpróbáljon bekerülni a női Euroliga csoportkörébe. A poreci torna után Djokics Zseljko edző így foglalta össze a történteket:

"Szép helyen, remek körülmények között készülhettünk és játszhattunk európai topcsapatok ellen, sőt, egy hajókiránduláson is részt vettünk, Olaszország felé több tucat delfint láttunk, ez nagy élmény volt. Porecben erős ellenfelekkel játszottunk, tanulságos volt a torna, sokat fejlődött és tanult a csapat ebből a három összecsapásból. A bokaműtétje után visszatérő Studer Ágnesnél sokkal több játékpercre számítottunk, kellemetlen, hogy az első számú irányítónk csak 30 percet lehetett parketten, no meg az is, hogy Gereben Lívia egyáltalán nem tudott játszani, de annak nagyon örülök, hogy aki ép és egészséges, az bátran és jól játszik. A fő célunk a jövő heti selejtezőben, hogy tudjuk a saját ritmusunkat és a saját szisztémát erőltetni, mert akkor tudunk dominálni még nálunk erősebb együttesek ellen.”

A csapat Sepsiszentgyörgyön 21-én a Kayserivel, 22-én a házigazdával csap össze. A minitorna győztese bejut az Euroligába, a második és harmadik helyezettek az Európa-kupában folytatják. Továbbjutás esetén a szekszárdiak a címvédő Jekatyerinburggal, a tavalyi ezüstérmes Salamancával találkoznának.

"A Kayseri szépen elbújt előlünk, hiszen míg a mi összes meccsünk látható volt, a törökök két felkészülési találkozójáról nem készült felvétel. Horváth Zsófia ragyogó egyéni videókat összerakott a játékosaikról, egyelőre abból készülünk. A Sepsiről vannak felvételek, de velük később foglalkozunk. A legfontosabb az lesz, hogy nagy önbizalommal játsszunk, hinni kell magunkban, mert tehetségesek vagyunk és ha saját taktikánkat érvényesíteni tudjuk, bárkit sikerülhet megverni!”

nyilatkozott Djokics Zseljko.

Képek: KSC Szekszárd