Óvodásoknak és általános iskolásoknak hirdetett rajzpályázatot az ÖKO Munkacsoport Alapítvány. A pályaműveket két témakörben várják:

– különböző szervezetek által 2021-ben megjelölt Az év élőlényeinek ábrázolása

– valamelyik Az év élőlényével kapcsolatban figyelemfelhívó plakát tervezése

Hermelin

Az év élőlényei 2021-ben

Magyarországon évről évre nemes versengések során választják meg az év élőlényeit, melyek arra hivatottak, hogy minél inkább felhívják a figyelmet a természet szépségeire, ezek megőrzésére és folyamatos védelmére. Az év élőlényei címet a 2021-es évben az alábbi versenyzők nyerték el:

Az év fája: lisztes berkenye

Az év kétéltűje: zöld varangy

Az év madara: cigánycsuk

Az év gombája: óriás bocskorosgomba

Az év halfaja: jászkeszeg

Az év rovara: kacsafarkú szender

Az év emlőse: hermelin

Az év vadvirága: vetési konkoly

Az év egyedi fája: mélykúti templomdombi júdásfa

Vetési konkoly

Megkötések

A leadott pályamunkának tartalmaznia kell pályázó adatai, azaz a neve, az életkora, a telefonszám ahol értesíthetik a beküldőt. A műveket tetszőleges technikával lehet elkészíteni A/4-es vagy A/3-as méretben, amiket egytől egyig kiállítanak a Paksi Képtár előterében. A kiállítást november közepéig tekinthetik majd meg az érdeklődők.

Lisztes berkenye

A beadásának határideje

2021. október 11. 16 óráig várják a pályázatokat a Paks Tolnai út 10. sz. (Hétszínvirág Óvoda) alatt. A kiállításmegnyitóval egybekötött díjkiosztót 2021. október 13-án 17 órakor tartják, amiről minden díjazottat külön értesítenek. Minden nyertes értékes könyvutalványt vehet majd át.

Képek: provertes.hu, Főképen a Cigánycsuk madár