0:00
/
Sikeres projekt után újabb lehetőség

Ezúttal kifejezetten szekszárdiaknak. 2017-ben indult az a program, mely a hátrányos helyzetű, munkát nehezen találók segítését szolgálta. A részletekről sajtótájékoztatón számoltak be. A TOP-os pályázati programban Szekszárd 570 millió forintot fordíthatott a város, illetve a járás területén a foglalkoztatás bővítésére, színvonalának emelésére.

A programban vállaltakat konzorciumban teljesítette a megyeszékhely önkormányzata, a Tolna megyei Kormányhivatal és az Újra Dolgozni Tolnában Egyesület.

Az eredmény 101 százalék. 

Hosszú idő után kerültek vissza a munkaerőpiacra

A Tolna Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztály főosztályvezetője, Némedi Ágnes úgy fogalmazott: 

„December végére teljesítették a terveket. Most jó hírrel tud szolgálni. A programban rendelkezésre áll 86 millió forint, szekszárdiak támogatására.”

Kifejezetten szekszárdiaknak szól a segítség

A TOP projekt keretében akár 100 százalékos bérköltség támogatást kaphatnak azok a szekszárdi, vagy a szekszárdi járásban működő cégek, melyek létszámbővítés során hátrányos helyzetű álláskeresőt, ötven év felettit, vagy inaktív személyt vesznek fel. Részleteket a hivatalban, személyes egyeztetés útján kaphatnak.

A mentori feladat jelentős

Az Újra Dolgozni Tolnában Egyesületet képviselve Weiszné Szabó Magdolna elmondta, 

„valamennyi résztvevővel találkoztak, talán legnehezebb a munkához való hozzáállás, kitartás, hit megváltoztatása. Ezek a személyek hosszú ideje nem dolgoztak, de bíznak abban, hogy a jövőben megmaradnak a munkaerőpiacon.”

A várost képviselve Gyurkovics János alpolgármester bízik a hosszú távú, sikeres együttműködésben és bízik abban, hogy hasonló pályázatok segítik a munkaerőpiac fellendítését.