A műszaki mentések mellett kisebb szabadtéri tüzekhez riasztották Tolna megye tűzoltóit.

Szárazdon, a 63122 számú úton egy személyautó borult fel és képezett forgalmi akadályt augusztus 7-én, szombat este. A járműben hárman utaztak, akik közül az egyik felnőtt kirepült az utastérből, a mentők a kiérkezéskor már csak a halál beálltát tudták megállapítani. Tamási önkormányzati és Gyönk önkéntes tűzoltói az autó áramtalanítását végezték.

Augusztus 8-án távközlési vezetéket és lakóházat veszélyeztetett egy megdőlt fa Mecseknádasdon, a Rékavölgyi utcában. A műszaki mentéshez riasztott bonyhádi hivatásos és mecseknádasdi önkéntes tűzoltók láncfűrész segítségével távolították el a veszélyes fát, majd átadták a helyszínt az illetékes közműszolgáltató szakembereinek.

Két gépkocsi ütközött Szekszárdon, a 65-ös út, első kilométerszelvényénél vasárnap este. Az egyik jármű az oldalára borult. A sofőrt műszaki mentéshez riasztott szekszárdi hivatásos tűzoltók kézi erővel szabadították ki az utastérből.

Mintegy fél hektáron összehordott pulykatrágya gyulladt ki hétfőn délután, a Somogy megyei Nagyberki területén. A dombóvári hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet, és a visszagyulladás megelőzésére felügyelték és biztosították a helyszínt. 

Kedd délután Őcsény külterületére vonultak a megyeszékhely tűzoltói, ahol 300 négyzetméteren égett avar és gaz. A keletkezett lángokat egy gyorsbeavatkozó vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a beavatkozó rajok.

Kedd este körülbelül 200 négyzetméteren avar, gaz és szemét égett Szekszárdon, a Bern utcában. A tűzesethez a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit riasztották, akik egy gyorsbeavatkozó vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat.

Szálka belterületen egy 4 méter mély vízelvezető árokba hajtott egy személygépkocsi kedd hajnalban. Az egyik beszorult utast a szekszárdi hivatásos tűzoltók szabadították ki feszítővágó berendezés segítségével. 

 

Kép: pixabay.com