A váci Piarista Kilátó Központban megtartott ünnepségen vehette át Gaál János, a Tolna Megyei SZC Apáczai Csere János Technikum és Kollégium nemrég nyugdíjba vonult igazgatója az elismerést.

Az eseményen ott volt Rétvári Bence, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára, Bódis József, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkára, valamint Pölöskei Gáborné, az ITM szakképzésért felelős helyettes államtitkára.

33 év az iskola élén

A Szakképzésért és Felnőttképzésért Díjat az nyerheti el, aki a szakképzés és felnőttképzés területén legalább öt éve eredményes, példamutató tevékenységet végez. Gaál János harminchárom évig vezette a dombóvári Apáczai Csere János iskolát. Sok minden történt ez idő alatt, sokat változott, fejlődött az intézmény. Aktív és sikeres szakmai pályafutást zárt le nyugdíjba vonulásával.

"Nekem nem volt nehéz a szakképzésben dolgozni, mert igazából a hobbim is ez. A legfrissebb hírekkel kezdem a napot, a szabadidőmben is sokszor járnak a gondolataim az iskolánál, és azt hiszem, ez a továbbiakban is így lesz majd, ha nem is ugyanolyan mértékben. Azt hiszem, találni fogok magamnak aktív elfoglaltságot, csak már nem az iskolában.”

foglalta össze gondolatait Gaál János.

Az összevont 2020-2021-es ünnepségen 29-en részesültek Szakképzésért díjban és 65-en miniszteri elismerő oklevelet kaptak.

Gratulálunk az elismeréshez!