Azoknak, akik szeretik az aktív nyaralásokat, és egy nap fürdőzés után már mozogni, sportolni szeretnének, a legjobb választás lehet a kerékpár. Szeged ideális célpont arra, hogy bringával fedezzük fel nemcsak magát a várost, de a környékét is. 

 Tekerjétek körbe Szeged belvárosát!
Miért töltenétek az első napot egy helyben? Járjátok körbe Szegedet bringával! Kezdjétek a napot a Tisza-parton a Várkertnél. Ha gyerekek is vannak veletek, akkor egy rövid játszóterezés is belefér a közeli Stefánia játszótéren. Ha pedig felnőttekkel bringázzátok körbe a várost, akkor a Várkert másik oldalán lévő Móra Ferenc Múzeumban indítsátok a napot, ahol idén nyáron egy különleges kiállítás látható Cowboyok és indiánok – A legendás vadnyugat címmel.

Gyerekek a Móra Ferenc Múzeum előtt
Ha indulásra készen álltok, akkor a Huszár Mátyás rakparton, vagy a Korányi fasoron tekerjetek át a közeli Dóm térre, hogy közelről is szemügyre vegyétek az 1930-ban épített neoromán stílusú dómot. A Dóm tértől az Oroszlán utcán át, alig 800 métert tekerve elérkeztek a Reök-palotáig, amit 1907-ben, az akkor alig 30 éves Magyar Ede épített.  Ha megéheztetek, akkor a közeli Dugonics téren, vagy Kárász utcában remek éttermek közül választhattok. Majd alig 500 métert tekerve a Feketesas és a Hajnóczy utcán már a Szegedi Új Zsinagógához érkeztek. Végül a nap utolsó állomásaként, az zsinagógától 1,1 kilométerre található Víztoronyhoz tekerjetek, és koccintsatok egy hideg fröccsel.

Pihenés a vízben!
Legyen ez a nap a pihenésé! Szegeden több strand, uszoda és fürdő közül választhatjátok ki a számotokra leginkább tetszőt. A több mint 100 éves Anna Fürdő termál és wellness részleggel is várja a látogatókat. A Napfényfürdő Aquapolis 4400 m2 vízfelülettel, Európa leghosszabb, éves üzemelésű vízi csúszdájával csak arra vár, hogy ti is felfedezzétek!  A Tisza-parton lévő Partfürdő Kemping és Szabadstrand pedig alig 5 perce van a belvárostól, és a medencék mellett futballpálya és strandröplabdapálya is van a területén.

Boszorkányok nyomában!
Jöjjön egy szervezett program, amit nyáron többször is megtartanak, és amire telefonon keresztül lehet regisztrálni! A Boszorkánytúra nevű program 8 kilométeres távolságú, és körülbelül 3 órás. A túra az árvízi emlékműtől indul, és a kerékpáros kalandozás során megismerhetitek Szeged és a Tisza történelmét a boszorkányok korában. De sok-sok információt kaptok majd Alsóvárosról, na és persze arról, hogy mégis mi köze ehhez az egészhez Rúzsa Sándornak. A program alatt a helyi termelőktől vásárolhattok tinktúrát, olajakat és gyógyfüveket!

 Sziksósfürdő
Az utolsó nap induljatok egy hosszabb túrára, aminek a végállomása egy frissítő csobbanás. A Dóm térről indulva, a belvároson „áttekerve”, a Kossuth Lajos sugárúton, majd a Dorozsmai és a Széksósi úton összesen 11,7 kilométert tekerve el is érkeztek a célállomáshoz a Sziksósfürdő Strand és Kempinghez.  A hely, ahol egy csodás fürdőtó vár rátok, nagy parkkal, játszóterekkel, focipályákkal, röplabdapályákkal és lábteniszpályákkal. Az ebéd miatt sem kell aggódnotok, mert számos vendéglátóhely közül választhattok a kerékpározás után. Ha fürdeni nem, de horgászni annál inkább szeretnétek, akkor a fürdő melletti horgásztónál érdemes lelakatolnotok a kerékpárokat.