Úgy pattog általa a pingpong labda, ahogy ő diktál. Nincs kompromisszum, nincs alkudozás, elkezdi, irányít és nyer. Hihetetlen eleganciával ütögeti a labdát, táncol a kezei között a fehér kis gömb, úgy veszi a ritmusokat, mintha előre megbeszélték volna.

Kizakisz Georgiosz Nikolaosz még csak 14 éves lesz, de már sokszoros bajnok. 5 éves kora óta asztaliteniszezik. Édesapja Kizakisz Georgiosz, aki egyben edzője is játékos formában szerettette meg vele a sportot.

Amikor megszülettem már szerintem eldöntötte apukám, hogy megtanít pingpongozni! Ő versenyszerűen asztaliteniszezett és mindig elvitt edzésre, ha akartam, ha nem. Játékosan tanított, mert én jobban szerettem focizni és az edzésekbe mindig belefért egy kis foci is a másik teremben. Amikor már jöttek a kisebb-nagyobb sikerek akkor már motiváció nem kellett, mert egyre jobb akartam lenni.”

– mondta Nikolaosz.

Eredmények:

18-szoros korosztályos Magyar Válogatott (serdülő Héraklész kerettag)

5-szörös korosztályos "újonc Magyar Bajnok"

Sokszoros országos bajnok.

Serdülő (U15) magyar ranglista 2. helyezettje

Ifjúsági (U19) magyar ranglista 15. helyezettje

Kétszeres Országos Asztalitenisz Diákolimpiai Bajnok és egy 2. helyezés

Eurominichamp's U11-es korosztály 12.és 17.helyezés, U12-es korosztály 10. helyezés.

2019-ben és 2021-ben a MOL tehetségtámogatásban részesült.

Nemzetközi elismerés 2017-2018.

Az ETTU Selection Camp többfordulós kiválasztó tábor programjában Európa legjobbjai közé választották Otocecben(Szlovénia) 2017-ben a korosztályában 10 évesen. Ezekre az eseményekre a legtehetségesebb újonckorú európai asztaliteniszezőket hívják meg, s akik közülük a legjobban szerepelnek, azok 2018-ban részt vehettek az európai szövetség tehetséggondozó programjában. Tizennyolc ország harminc remek képességű pingpongosa közül került be a kiválasztott nyolcba Kizakisz, aki a fiúk mezőnyében a második legmagasabb pontszámmal zárt.

Mindig, amikor egy versenyen a dobogó legfelső fokán állhatok, az egy nagyon nagy élmény számomra, és pár napig alig hiszem el, hogy megnyertem a versenyt. Szeretném, a felnőtt asztalitenisz olimpiára kvalifikálni magamat, és egy Európa bajnokságon bármilyen számban a dobogón állni.”

– nyilatkozta Nikolaosz.

Gratulálunk és sok sikert kívánunk a továbbiakra!