Novemberben rajtolnak a 2023-as női kosárlabda Európa-bajnokság selejtezői. Az első fordulóban a magyar válogatott hazai pályán Spanyolországgal mérkőzik. A találkozó házigazdája Szekszárd lesz.

Bodnár Péter, az MKOSZ főtitkára a Nemzeti Sportnak adott egy részletes interjút, melyben beszélt a világjárvánnyal kapcsolatos intézkedésekről, a mérkőzések online élőképes közvetítéséről és a következő évek hazai rendezésű tornáiról. A beszélgetésben szóba került a novemberi Eb-selejtező is.

"A válogatott mérkőzések kapcsán a FIBA egyelőre elengedni látszik a buborék kötelezettségét, mi úgy készülünk a lányok szekszárdi, spanyolokkal megvívandó selejtezőjére, hogy ott lehetnek a szurkolók, de bízunk abban is, hogy a fiúknak sem kell lemondaniuk a drukkerekről Franciaország ellen."

– mondta Bodnár Péter.

A vírus átírt mindent

Elmondta még, hogy a férfi és a női válogatott is károsultja volt a zártkörű rendezésnek, hiszen Hollandiában és Szlovéniában is fordultak elő pozitív esetek. A  soproni női Euroligát és a szekszárdi Női Európa Kupa Final Four-t is profi módon oldották meg a szervezők, a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség külön köszönetet mondott Magyarországnak azért, hogy ilyen nehéz körülmények között is vállalta az események magas színvonalú rendezését.

A magyar válogatott selejtező-csoportjának teljes menetrendje:

2021. november 11., csütörtök
Magyarország – Spanyolország

2021. november 14., vasárnap
Izland – Magyarország

2022. november 24., csütörtök
Románia – Magyarország

2022. november 27., vasárnap
Spanyolország – Magyarország

2023. február 9., csütörtök
Magyarország – Izland

2023. február 12., vasárnap
Magyarország – Románia