Nem mindennapi eseményt tervez szeptember végén az Országos Lélek-Mentők Alapítvány.

A Szív Világnapja alkalmából országos futómaratont szervez az Országos Lélek-Mentők Alapítvány, a mentők lelki egészségéért – közölte vasárnapi Facebook bejegyzésében a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Mint írják, az országot átölelő útvonal résztávjainak teljesítői végül egy nagy szívet formázhatnak meg. Tájékoztatnak, hogy a Szívfutás névre keresztelt rekordkísérlet célja, hogy felhívja a figyelmet a mentősökre, arra a munkára, amelyet a koronavírus-járvány alatt végeztek, végeznek.

Három napos rendezvényt terveznek

Az esemény szeptember 24–26. között lesz. A szervezők az akció kapcsán arra biztatnak mindenkit, hogy a szív alakú útvonal egyes szakaszait a helyben élők egyénileg vagy másokkal együtt, közösen teljesítsék. A Szívfutás rendezvénnyel Magyarország legnagyobb GPS-szel megrajzolt szívét szeretnék elkészíteni a szervezők.

Fontos, hogy teljesítsék a távot

A rekordkísérlet megszervezésére 72 óra áll a szervezők rendelkezésre, ezért nagyon fontos, hogy a jelentkezést követően teljesítve legyen az adott táv, akár futva, sétálva vagy biciklizve – részletezi Facebook oldalán az Országos Lélek-Mentők Alapítvány.  További információk a https://szivfutas.hu/ honlapon érhetőek el.

 

Kép: szivfutas.hu