Szekszárdon a Babits Mihály Művelődési Központban szervezték meg 2021. október 7-én a megyeszékhely és a környező települések vezetői és együttműködői számára a Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórumot. A rendezvényen részt vett dr. Pilisi Gábor r. ezredes, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese.

Megvitatták a települések problémáit

Az értekezleten dr. Marcsek Sándor r. ezredes, a Szekszárdi Rendőrkapitányság vezetője ismertette a járás közbiztonsági helyzetét, majd a jelenlévőkkel a településeken felmerülő problémákat beszélték meg.

Közlekedés és illegális szemétlerakás

Az egyeztetésen olyan probléma nem merült fel, ami az egyébként kedvező statisztikai folyamatokat negatívan befolyásolná, azaz a lakosság szubjektív közbiztonság érzetét rontaná. A felmerülő problémák leginkább a közlekedéssel és az illegális hulladéklerakásokkal voltak kapcsolatosak. A kapitányságvezető és Dudás Zsolt r. alezredes, közrendvédelmi osztályvezető a szükséges intézkedések megtételéről biztosította a jelenlévőket.

A polgárőröket is elismerték

Dr. Marcsek Sándor a kapitányság vezetése és munkatársai nevében megköszönte a szekszárdi járás településein működő polgárőregyesületek aktív munkáját. Biztosította őket arról, hogy együttműködésükre és a közös szolgálatokra továbbra is számítanak.

 

kép: police.hu