Vasárnak rendezték a 10.000 méteres Magyar Bajnokságot a Vasas Pasaréti Sportcentrumában, melyen Szemerei Levente a Szekszárdi Sportcentrum Atlétika szakosztályának versenyzője ismét bajnoki címet szerzett.

„Egyéni csúcsot szerettem volna futni, akár 29 percen belüli időt is. Ehhez Palkovits Pisti nagy segítséget nyújtott, féltávig tudtuk is tartani ezt a tempót, de egy kicsit elfogytam a végére, ennek ellenére elégedett vagyok az első hellyel. Következő vasárnap lesz a félmaratoni ob, ahol szintén szeretném megnyerni a bajnoki címet” – elemezte a versenyt a fiatal atléta.

Soha nincs megállás

Levente kitartóan menetel tovább, jelenleg a május 28-án megrendezésre kerülő 10.000 méteres OB-n és Európa Kupán szeretne indulni és minél jobban szerepelni, de edzőtáborba is készül.

„Tavasszal jön a 10 000 méteres ob és a 10 km-es Európa-kupa Franciaországban, utána pedig a tervek szerint ismét kimegyek Kenyába edzőtáborba. Szeptember közepén a Maraton Magyar Bajnokságon tervezek egy tesztversenyt futni, ahol még nem is az idő lesz a fontos, hanem az, hogy megtapasztaljam, valójában milyen is ezen a távon futni. A fő célom a decemberi Valencia Marathon lesz, ahol szeretném megdönteni az U23-as országos csúcsot, ami 2:13:30, de annak örülnék a legjobban, ha már itt közel tudnék kerülni a felnőtt magyar rekordhoz.”

Kép: Szekszárdi Sportközpont