Sokan csak legyintenek, amikor azt hallják valakiről, hogy depressziós, pedig valójában egy kifejezetten súlyos mentális betegségről van szó.

 
A depresszió szó hallatán sokan hajlamosak legyinteni egyet, ám a háttérben minden esetben komoly mentális betegség húzódik meg, amely szorongást okozhat, kivételes esetben pedig öngyilkossági gondolatokat is eredményezhet.
Most az is kiderült, hogy a nők kétszer nagyobb valószínűséggel szenvednek depresszióban, mint a férfiak, ennek oka pedig, hogy utóbbiak fizikailag erősebbek.
Legalábbis erre a következtetésre jutott egy nemzetközi tudóscsoport, amely Caroline B. Smith vezetésével 8576 ember bevonásával végezte el a vizsgálatot.
Kiderült, hogy a fizikai erő magyarázatot adhat a nemek közötti különbségekre a depresszió előfordulási gyakoriságának esetében, ugyanis minél erősebb valaki, annál jobb a pszichés állapota.
“Arra a megállapításra jutottunk, hogy fontos figyelembe venni azokat a fizikai tényezőket, amelyek befolyásolhatják a társas partnerekkel való interakciókat, és ezáltal a depresszió kockázatát is”, mondták a kutatók.
Meglátásuk szerint a fizikai erő mértéke különösen összefügg a depresszió tüneteivel, például az öngyilkossági gondolatokkal, a levertséggel és a rossz közérzettel, ezért a férfiak ezen a téren előnyösebb helyzetben vannak, ám megjegyezték, a depresszió kialakulása több más tényezőtől is függhet, például az alany környezetétől is, ám jelen tanulmány ennek vizsgálatára nem terjedt ki.