Nép- és világzenei, valamint dzsesszkülönlegességekkel búcsúzik az óévtől a Fonó Budai Zeneház. A szeptember óta tartó Fonó Szerda Visai táncok tanfolyam záróeseményét Lélek szivarfüstje címmel december 22-én tartják, ezen azok is átfogó képet kaphatnak a Mezőség táncos-zenei hagyományairól, akik nem vettek részt az oktatásokon.

Lemezbemutató is várható az eseményen

A zárógálán Visa énekes hagyományairól, valamint a tanfolyam énekes pillanatról Herczku Ágnes előadása ad ízelítőt, a Corvinus Közgáz Néptáncegyüttes táncosaival pedig a hajdani táncos mulatságok hangulatát, valamint az adventi időszak meghitt pillanatait idézik fel. A Boban Markovic produkció december 29-én a Kusturica-filmekből ismert vérbeli balkáni temperamentummal telíti meg a teret. A Fonó Duplázón a két zenekar együtt is játszik, emellett Boban Markovic Mrak című albumának dalait, a Romengo pedig december elején megjelent Folk utca című lemezét mutatja be.

Készülhetünk a szilveszteri mulatságra

December 30-án Jazz Előszilveszter lesz három zenekarral a Fonóban. A hagyományos Fonó Folkszilveszter idén is a legnagyobb népzenész-néptáncos szilveszteri mulatságnak ígérkezik. Táncházzal búcsúztatják az óévet, az újat a Magyarpalatkai Bandával, Pálházi Bencével és bandájával, illetve a Fanfara Complexával köszöntik. A programokról bővebben a https://fono.hu/hu/-n található információ.

 

Kép: jegy.hu