Mint arról már korábban beszámoltunk, Szent József, a Boldogságos Szűz Mária jegyesének főünnepe alkalmából mutatott be szentmisét a pécsi főpásztor március 18-án Szekszárdon, az Urunk Mennybemenetele templomban, majd megáldotta Szent II. János Pál pápának a templom előtti téren felállított szobrát, valamint a 2021-ben felújított Szent József Iskolaközpont épületét.

Az iskolaközpont ünnepe az Urunk Mennybemenetele templomban bemutatott szentmisével kezdődött, melynek főcelebránsa Felföldi László megyéspüspök volt. 

A liturgián, továbbá a szobor- és iskolamegáldáson részt vett Horváth István országgyűlési képviselő, Horváth Kálmán kormánymegbízott és Gyurkovics János alpolgármester, Gerzsei Péter tankerületi igazgató, továbbá a Szent József Iskolaközpont vezetősége, tanárai, diákjai, szülők és nagyszülők.

A szobor hamarosan feliratot is kap

A liturgiát követően a főpásztor megáldotta Szent II. János Pál pápának az Urunk Mennybemenetele templom előtti téren felállított, egész alakos szobrát, mely Rózsa László, a Váci Egyházmegye tolnai születésű állandó diakónusa nagylelkű felajánlásának köszönhető. A szobor talapzatára hamarosan tábla kerül, melyre a „Ne féljetek!” feliratot vésik majd fel.

Az épület felújítása már tavaly véget ért, de közbe szólt a pandémia

Az ünnep a Szent József Iskolaközpont épületének megáldásával folytatódott. A részben európai uniós forrásokból, részben a Pécsi Egyházmegye saját forrásaiból finanszírozott mintegy 400 millió forint értékű felújítási munkálatok 2021-ben értek véget, azonban a járvány miatt a főpásztori áldásra eddig nem kerülhetett sor.

 

Kép: Horváth István Facebook oldala