Mindannyian megöregszünk, megereszkedik a bőrünk, pigment foltosak leszünk, csontjaink törékenyebbek lesznek. Sajnos ez tény! Viszont nem jelenti azt, hogy nem tehetünk valamit azért, hogy minél később kezdődjön el szervezetünk öregedése!

Ne dohányozz!

A cigarettában van a legtöbb méreganyag a szervezet számára, ráadásul még rákkeltő is! Ha dohányzol, próbálj meg leszokni róla, bőröd, tüdőd és többi szerved is károsítja. Leginkább a bőrödön látható a hatása, az öregedését segíti elő, idő előtt ráncos és foltos lesz.

Kerüld a stresszt!

A stressznek is komoly öregítő hatása van, ez is leginkább a bőrödön fog meglátszani, belső szerveid működését pedig összezavarja, ezért minél idősebb vagy, annál inkább kell rá törekedned, hogy kiszorítsd az életedből. Érdemes már fiatalabb korban elkezdeni a rendszeres meditációt, jógát, illetve sportot, mert ezek a legjobb módszerek a stressz levezetésére, leküzdésére.

Ne egyél feldolgozott ételeket!

Minél több zöldséget és gyümölcsöt fogyasztasz, annál fiatalabb leszel testileg, lelkileg. Lehetőleg organikusan termesztettet nyersanyagot fogyassz. A feldolgozott ételekben rengeteg a foszfát, ami akadályozza a D-vitamin beépülését, gyengíti a csontokat, sőt, kutatások szerint a korai halálozásért is felelős lehet.

Tartózkodj a hozzáadott cukortól

A túlzott cukorfogyasztás korai ráncosodáshoz vezethet, mert károsítja a bőrben lévő kollagén- és elasztinrostokat, amelyek az arcunk feszességéért felelnek.

Figyelj oda életmódodra, táplálkozásodra, hogy minél tovább maradhass fitt és fiatal