Sok helyi ismeri a Baka Múzeumot. Akár már meglátogatta, akár csak elment mellette, tudja, hogy az ott kiállított dolgok milyen témakörhöz kapcsolódnak. Szerintünk azért mégiscsak érdemes betérni oda egyszer!

Történelem a tárgyak közt

A múzeum minden héten egy napig van nyitva, szombaton. Ekkor látogatható a gyűjtemény, viszont Tálosi Zoltán, a múzeum egyik tulajdonosa és alapító tagja azt mondja, ha éppen egy turista csoport halad át a városon, vagy a tanárok egy rendkívüli történelem órát tartanának az épületben, esetleg helyiek ugranának be hozzá első alkalommal, bármikor szívesen kinyitja a múzeumot, ha ráér.

Fegyverek kerülnek kiállításra

A magánkézben lévő gyűjteménybe a közelmúltban érkezett pár új tárgy. Ezek közül az egyik egy lőportöltet tartó, amely egyenesen Németországból érkezett. A múzeum nem csak vásárol, de ajándékba is kap kiállítható tárgyakat. Nem is olyan régen például hatástalanított fegyvereket kaptak, amelyek egy kis restaurálás és tisztogatás után kiállításra kerülnek majd.

Tálosi Zoltán biztosít róla, hogy a nyári szünidőben is látogatható lesz a múzeum szombatonként, illetve előzetes egyeztetés alapján.