Mutatjuk a legjobb ötleteket! Kellemes nyári estéken, amikor baráti társasággal beszélgetsz, vagy csak pihennél egyet a nagy meleg után illúzió romboló lehet, ha véredre szomjazó rovarokat kell csapkodnod. Márpedig a szúnyogok jönnek és győznek, hacsak nem próbálsz meg védekezni inváziójuk ellen.

Számtalan házi praktika létezik a szúnyogok kegyetlen támadása ellen!

Használd a növényeket!

Szerencsére vannak olyan zöld levelűek, amik illatát mi nem érezzük, a szúnyog viszont ki nem állhatja, így sikeresen bevethetők ellenük:

Citromfű

Ültess citromfüvet a kertbe vagy egy cserépbe. Már az is hatásos, ha egyszerűen a növény közelében ücsörögsz, de ha a levelével bedörzsölöd a bőröd, a szúnyogok tutira tovább állnak.

Eukaliptusz

Az eukaliptusz olajat leginkább télen használjuk a megfázásos időszakban, pedig nyáron legalább olyan hatásos szer, ha a csuklónkra vagy a nyakunkra dörzsölünk pár cseppet belőle. A szúnyogok ki nem állhatják.

Levendula

A levendula évek óta nagyon népszerű, hiszen számtalan módon felhasználható: ehetjük, ihatjuk, illatosíthatunk vele. Szúnyogriasztásra használhatod olaj formájában, közvetlenül a bőrödre cseppentve.

Új védekezési módszer terjed a neten!

Tegyél 2 kávéskanálnyi őrölt kávét egy tűzálló edénybe és gyújtsd meg a kupacot, hogy füstölögjön. A szúnyogok gyűlölni fogják és messze el fognak kerülni! A tipp Horvátországból származik, de Bálint gazda Facebook oldalára is felkerült nem olyan régen.

Szúnyoggyérítés a településeken

Mindezek mellett természetesen a településeken, így Szekszárdon is rendszeresen végeznek szúnyoggyérítést. Az alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer. A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A szúnyoggyérítés időpontjairól Szekszárd város Önkormányzata ad ki felvilágosítást.