Kisvállalkozókat segítő pályázati felhívást tett közzé Szekszárd város polgármestere. Korábban sajtótájékoztatón számoltak be a kiírás tervéről, most megjelent a lehetőség.

Július vége a határidő

Korábban Ács Rezső polgármester és a feltételeket kidolgozó vállalkozói kerekasztalt vezető Korcsmár István már szóltak a részletekről, mely szerint ezzel is segíteni kívánják a helyi vállalkozókat. Jó hír, hogy több időd van pályázni. A benyújtás határideje kitolódott 2021. július 31-ig. 

A támogatás felhasználása több mindenre szól

MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGEKHEZ TÖRTÉNŐ HOZZÁJÁRULÁS 

a bezárással, korlátozásokkal érintett vállalkozók működési költségeihez nyújt fedezetet. Felhasználhatod az összeget mások mellett fűtés, világítás, víz- és csatornadíj, közös költség, bérleti díj rendezéséhez. 

AZ ÚJRAINDÍTÁSI KIADÁSOKHOZ TÖRTÉNŐ HOZZÁJÁRULÁS

célja a vállalkozók tevékenységi körének újraindításához kapcsolódó alapanyag, eszköz- illetve árubeszerzés segítése, valamint a kárenyhítés.

A MEGLÉVŐ ALKALMAZOTTI LÉTSZÁM MEGTARTÁSÁRA

is lehet majd kérni a támogatást. Meghatározott tevékenységi kört végző vállalkozások bértámogatására lesz lehetőség. Pályázni lehet majd a munkaviszonyban foglalkoztatott munkavállalók bérköltségeinek finanszírozására, illetve nem munkaviszony keretében tevékenykedő egyéni vállalkozó jövedelempótló támogatására.

A sikeres pályázóknak meg kell felelniük más egyéb követelményeknek is. Ilyen, hogy a pályázó vállalkozásának már 2019-ben is működnie kellett és 2019. évi nettó árbevétele nem haladta meg a tízmillió forintot, a foglalkoztatotti létszáma pedig a tíz főt.

Info: postmaster@szekszard.hu