Az őszi-téli időszakban a legtöbb iskola nyílt napokkal segíti az általános iskolás diákok azon döntését, hogy vajon melyik gimnáziumba vagy középiskolába menjenek továbbtanulni. Így van ezzel az I. Béla Gimnázium is.

Láthatják a diákok a gimnáziumi mindennapokat

A szekszárdi I. Béla Gimnázium két napon keresztül enged betekintést az intézmény falai közé. November 9-én és 10-én látogathatnak el az iskolába az érdeklődők. Kedden és szerdán nyitott órákkal várják a nyolcadikos diákokat és szüleiket. Itt betekintést nyerhetnek a gyerekek abba a világba, ami majd a gimnáziumban várja őket. 10-én 17:00 órakor a 4 és 5 évfolyamos gimnáziumi képzés érdeklődői számára tartanak egy felvételi tájékoztatót, ide a nyolcadikosokat és a szüleiket várják.

„11-én egy új képzésünkhöz rendezünk szülői értekezletet.” – mondja Hajós Éva, az I. Béla Gimnázium igazgatónője.

Az újdonság a hatosztályos képzés lesz, ami a következő tanévben már elindulhat. Ide a hatodikos diákokat várják. Nem csak a csapatmunkára, de az informatikára és a nyelvtanulásra is nagy gondot fordítanak. Hajós Éva azt mondja, a hatosztályos képzésen belül két csoportra fogják beosztani a diákokat. Akik eddig angolt tanultak, ők az emelt szintű angol nyelvi tagozatra fognak kerülni, akik pedig németet tanultak, ők az emelt szintű német nyelvi tagozatra.

Több újítás is lesz

„Délutáni tehetség órák keretében természettudományi, humán és művészeti fókusszal a kisdiákok kreativitását és a megismerőképességeiket kívánjuk fejleszteni.” – fejti ki az intézmény igazgatónője.

 

Kép: facebook.com