Rengeteg dolog terjeng a parlagfűről, ami Szekszárd környékén is sok allergiás embernek megkeseríti az életet, ám ezekből nem minden igaz. Cikkünkből megtudhatod, melyek azok az állítások a növényről, amelyek tények és melyek azok, amik tévhitek.

Gyógyászat 

Sokszor találkozunk azzal az állítással, hogy a parlagfű egy népgyógyászatban alkalmazható, hasznos növény. Az igazság viszont az, hogy a növény használata a gyógyászatban egyáltalán nem javasolt. Az a szóbeszéd is járja, hogy a parlagfű tartalmú teák, tabletták immunterápiás hatásúak, ezzel szemben viszont az immunterápia szakorvos felügyeletével, szigorúan ellenőrzött készítmények alkalmazásával történik.

Allergia 

Egy hatalmas tévhit, hogy a parlagfű gyógyítja a bőrbetegséget, ezzel szemben viszont akár bőrgyulladást is okozhat. Mondás tartja, hogy a parlagfű leveleinek fogyasztásával csökkenthetjük az allergiás tüneteket, igazság szerint viszont az, ha a növény leveleit fogyasztjuk, agy- és vesekárosodáshoz is vezethet. Tévhit az is, hogy az allergia kezelhető parlagfüvet fogyasztó kecske tejével, ez viszont tudományosan nem igazolt.