Ezúttal nem mindegy. 35 kiemelkedő, közutas témájú gyerekrajzra szavazhatunk mától a Magyar Közút Nonprofit Zrt. hivatalos Facebook oldalán. Elstartolt a társaság népszerű Álomút című rajzpályázatának közönségszavazása. Az idei pályázatra pontosan 2600 rajz érkezett, melyből az egyes kategóriák győzteseit már kiválasztotta a zsűri, a közönségdíj kiosztása azonban még hátra van. 

A szavazatokat 2022. március 1. 15 óráig várják a szervezők.

Csábító a nyeremény

Tavaly év végén hirdette meg Álomút című országos gyermekrajzpályázatát a Magyar Közút Nonprofit Zrt. általános iskolás gyerekeknek. Az elmúlt években számos gyerek nyertes rajza díszítette már az utakat pásztázó útellenőri autók oldalát és rengeteg díjazott osztály szerzett felejthetetlen élményt a társaság interaktív kiskőrösi Úttörténeti Múzeumában. A közönségdíjhoz kapcsolódó szavazást pedig a mai napon elindította a társaság a hivatalos Facebook oldalán. Érvényes szavazatnak az egyes képekhez tartozó „tetszik”, „imádom” és „ölelés” ikonok számítanak majd. 

Izgalmas a tét

A kategória- és a közönségszavazás győztesei egy-egy osztálykirándulást nyernek a társaság kiskőrösi Úttörténeti Múzeumába, Közép-Európa legnagyobb úttörténeti gyűjteményébe. A nyertesek osztálytársaikkal együtt busszal utazhatnak Kiskőrösre, ahol a gyerekek interaktív formában ismerkedhetnek meg az útépítés történetével az ókortól kezdve a legmodernebb „szupersztrádákig”, illetve az útépítéshez kapcsolódó gépekkel, eszközökkel. A kiskőrösi Kőrösszolg Nonprofit Kft. felajánlásából a nyertes osztályok az osztálykirándulás alkalmával díjmentesen megtekinthetik Petőfi Sándor szülőházát is és részt vehetnek egy izgalmas kalandozáson a János Vitéz Látogatóközpontban, illetve egy várostörténeti sétán.
 
A győztesek művei egy éven keresztül láthatóak lesznek a társaság útellenőri autóin, illetve 150 darab 10.000 forint értékű ajándékutalvány is gazdára talál.