Decemberben tíz zenei eseménnyel, köztük a Szent Efrém Férfikar és az Óbudai Kamarazenekar adventi koncertjeivel, zárásképp pedig a Dinyés Family Consort karácsonyi hangversenyével várja a közönséget az óbudai Kiskorona7.

Vivaldi is előkerül

A fellépők sorában több mint húsz szólista lép színpadra. A Szent Efrém Férfikar december 10-i estjén az ősi szentföldi és görög-bizánci himnuszoktól kezdve a nagy orosz klasszikusokon át a Kárpátok-vidékének gazdag vallásos folklórja is fölcsendül. Az Óbudai Kamarazenekar december 11-én Haydn D-dúr szimfóniáját, Vivaldi két gitárversenyét, Olsvay Endre Tarsoly című művét és Mozart F-dúr szimfóniáját adja elő. A Dinyés Family Consort december 16-án barokk kamaraműveket ad elő.

Junior Prima díjas művészeket hallhatnak az érdeklődők

December 1-jén Tony Pusztai saját kompozíciókat játszik gitárestjén, 2-án a Színház az egész világ című esten Pásztor Júlia szoprán és a Custos Consort – Márkus-Zalatnay Fruzsina (fuvola) Regős Júlia és Szászvárosi Sándor (viola da gamba) és Davidovics Igor (lant) – lép fel. December 3-án Fejérvári Zoltán zongoraművész ad önálló estet. December 15-én fiatal Junior Prima díjas művészek, Farkas Mira, Nyári László és Devich Gergely lépnek színpadra.

Zenés vetélkedőn mérettethetik meg magukat a résztvevők

A további programok között szerepel december 5-én délelőtt Czigány György zenés vetélkedője, valamint az Óbudai Társaskör Galériában Ágoston Lóránt tárlata november 29. és december 19. között.

 

Kép: hir.ma