Egyre népszerűbbek az online megoldások. Idén ilyen módon százezerrel többen ajánlották fel az egyházaknak, a civilszervezeteknek adójuk egy százalékát, mint tavaly – tájékoztatott a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára. Tállai András elmondta, hogy csaknem 1,2 millió egyszázalékos nyilatkozat érkezett online az adóhivatalhoz, ez 10 százalékos növekedés 2020-hoz képest.

Minden forint nagy segítség

A járvány idején a felajánlás hatalmas segítség az egyházaknak és a civilszervezeteknek. Az online kitöltés egyszerűsége  közrejátszhatott abban, hogy most többen rendelkeztek az adójukról – hangsúlyozta az államtitkár.  Az online megoldásokra a családok és a lakosság részéről is egyre nagyobb az igény.

A finisben mindig megnő az oldal látogatottsága

Március 15-e és május 20-a között az adóhivatal e-szja honlapja lehetett az egyik legkeresettebb oldal Magyarországon, a csaknem ötmillió látogatás 2020-hoz képest 17 százalékos növekedés. Az egyszerűsítés az egyházi egyszázalékos rendelkező nyilatkozatokat is érinti, hiszen már nem kell évente újra megadni az adatokat.

Ha az adófizető nem vonja vissza a múlt évi döntését, vagy nem jelöl meg más kedvezményezettet, az adóhivatal automatikusan továbbítja az érintett egy százalékát a korábban kiválasztott egyháznak.

A növekedő tendencia érvényes Tolna megyére is.

fotó: pexels.com