Megváltoztatták a benyújtási időpontot az őstermelők családi gazdaságának alapításáról szóló pályázaton. A szerződést a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kezdeményezésére legkésőbb a?veszélyhelyzet megszűnéséig kell benyújtani.

Nemrég jelent meg a kormányrendelet

Megyénkben több ezer gazdálkodót érint az őstermelői státusz. A szabályozás értelmében mindazok, akik 2020. december 31-én érvényes közös őstermelői igazolvánnyal rendelkeztek, idén január 1-jétől kezdődően együttesen őstermelők családi gazdaságaként működnek tovább. A napokban megjelent kormányrendelet szerint, ami tartalmazza a határidő módosítását, a közös őstermelői igazolványból létrejött őstermelők családi gazdaságai a veszélyhelyzet végéig kaptak időt a szerződés megküldésére, illetve az?őstermelők családi gazdaságára vonatkozó feltételeknek megfelelésére.

Azoknak is van kiút, akik nem akarják folytatni

Amennyiben a korábban közös őstermelői igazolvánnyal rendelkező, 2021. január 1. napjával lett ŐCSG-tagok már tudják, hogy nem kívánják a közös munkát családi gazdaságként folytatni, akkor a NAK munkáját könnyítik meg azzal, ha kérik annak megszüntetését, melyet a köztestület portálján elérhető, erre a célra rendszeresített NAK-NY-362 számú nyomtatvánnyal tehetnek meg.

 

Kép: vira.hu