A Dunára mehetnek azok az érdeklődők, akik részt vesznek majd a vízi túrán, amit a Demeter Egyesület szervez. Az esemény augusztus 14-én kerül megrendezésre.

Ismerjük meg egy kicsit a szervezőket!

A DEMETER Dél-Mezőföld Természetbarát Egyesületet 2004 decemberében alapította 10 lelkes paksi túravezető és aktív túrázó. Céljaik, feladataik két fő tevékenység köré csoportosulnak: a természetjárás mint hasznos szabadidős tevékenység népszerűsítése és a Dél-Mezőföldön a természetjárás fejlesztése, a Dél-Mezőföld megismertetése.

A program részletei

Az augusztusi vízi túra lebonyolítása időjárás- és vízállásfüggő. Az útvonal Dunaföldvár, kemping – Harta – Paks, csónakház lesz, ez körülbelül egy 30 km-es táv. Az indulópontra az utazás önállóan történik majd. A paksi buszpályaudvarról 8:32-kor indul busz, a dunaföldvári buszpályaudvartól hozzávetőlegesen 2 km a kemping, vagy telekocsikkal.

Nem árt, ha van nálunk pár dolog

A javasolt felszerelés: sapka, hosszú ujjú felső, szandál, törölköző, vízhatlan táska. A szervezők a jelentkezéssel együtt kérik azt is megadni, hogy a résztvevőnek kell-e mellény, lapka, esetleg van-e saját hajó. A rendezvény lebonyolítása időjárás- és vízállásfüggő.

 

Kép: kalandor-vizitura.hu