250 résztvevő várta a startlövést. Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület szervezésében rendezték meg szeptember 23-án az idei év első pontszerző bajnokságát, a BM OKF Országos Atlétika Bajnokságot. A versenynek immáron tizenegyedik alkalommal Kaposvár adott helyszínt, ahol tizenkilenc csapat csaknem kétszázötven versenyzője várta, hogy eldördüljön a startpisztoly.

Tolna megyei is képviseltette magát

Az atlétikaversenyen 11 tűzoltó képviselte Tolna megyét.  Az igazgatóság és kirendeltségek hivatali munkaidőben dolgozó kollégái mellett a hivatásos tűzoltó-parancsnokságok készenléti állományából több tűzoltó tette próbára a fizikai felkészültségét.   Szép eredményekkel zártak.

A rendezvényt Wéber Antal tűzoltó dandártábornok, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója nyitotta meg, örömét fejezve ki, hogy Kaposvár igazi sportünnepnek adhat újra otthont. 

Síkfutás, távolugrás, súlylökés és gránáthajítás

A Kaposvár Aréna Sportközpontban az ország legjobbjai az elmúlt évekhez hasonlóan a már jól ismert versenyszámokban mérhették össze erejüket:  100, 400 és 1500 méteres síkfutásban, távolugrásban, súlylökésben és gránáthajításban. Az atlétikai versenyszámok az indulók részéről komoly erőfeszítést és kitartást igényeltek, ezekből a mai napon sem volt hiány. Valamennyi versenyző derekasan küzdött minden egyes másodpercért és minden egyes centiméterért, hogy értékes pontokkal térhessen haza.

A csapatok közül Borsod-Abaúj-Zemplén megye hódította el a legeredményesebb csapatnak járó kupát a főváros és Csongrád-Csanád megye előtt. A dobogóról éppen csak lemaradt Somogy megye egysége, őket pedig Pest megye és Heves megye követte a sorban.

Tolna megye összetettben az előkelő hetedik helyen végzett.