Világunk bonyolultabb és kiszámíthatatlanabb, mint valaha, így nem csoda, hogy a szülők is könnyen eltévednek a gyereknevelés útvesztőiben. Internet, okoseszközök, online zaklatás, stressz, otthon tanulás – a koronavírus okozta járvány pedig cseppet sem javított a helyzeten.

Az internet veszélyes hely

De a fiatalabb generáció nem csak az online oktatás alatt használ internetet. Ma már a gyerekek egyre fiatalabb korban használnak digitális eszközöket és vesznek igénybe internetes szolgáltatásokat, látogatnak közösségi oldalakat. Teszik mindezt érdemi kontroll nélkül, hiszen szüleik, nagyszüleik nem jártasak ebben a világban, így nem tudják, milyen veszélyek leselkedhetnek gyermekeikre, unokáikra.

A könyvtár ebben a témában szervezett előadást

Vajon ez milyen hatással van rájuk és fejlődésükre? Sokan keresik ezekre a kérdésekre a választ. Most a szekszárdi Illyés Gyula Megyei Könyvtár csütörtöki rendezvényén talán választ kapnak kérdéseikre a résztvevők. Előadással egybekötött beszélgetést szerveznek ugyanis „Digitális gyermeknevelés – Mivel tudjuk gyermekeinket segíteni?” címmel. Az online rendezvény időpontja: 2021. 11. 25. csütörtök 17:30. A helyszín a Google meet lesz. Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A regisztrációhoz és a csatlakozáshoz tartozó link is elérhető a könyvtár Facebook oldalán található esemény alatt.

 

Kép: pixabay.com