Izgalmakkal teli estét ígér a ma 19.30-kor kezdődő Atomerőmű KSC Szekszárd – Umana Reyer (ITA) mérkőzés Olaszországban! A Klub története során először jutott be az Euroliga csoportkörébe, hat éves kitartó munkájuk meghozta gyümölcsét!

"Hosszú évek megfeszített munkájának gyümölcse érett be Erdélyben a Sepsi elleni meccsen. Sok embernek tartozom hálával és köszönettel ezért, közülük is ki kell emelnem vezetőtársamat és egyben testvéremet Gergőt, akivel vállvetve dolgozunk, alkut nem ismerve a szekszárdi női kosárlabdáért. Édesanyámnak is hálás vagyok, aki a mostani csapatból is több játékosnak volt a nevelőedzője; vezetőedzőnket, Djokics Zseljkót is meg kell említenem, akinek hihetetlen munkabírása van, hatalmas szaktudással és fantasztikus munkamorállal rendelkezik.”

– nyilatkozta Szabó Noémi szakmai- és sportigazgató, aki nem győzött válaszolni a közösségi médián és egyéb csatornákon keresztül özönlő megszámlálhatatlan gratulációra, még a női válogatottat vezető Székely Norbert szövetségi kapitány is megnyilvánult (ritkán szokott), s azt írta az egyik közösségi oldalán, hogy

"Ma mindenki szekszárdi, hajrá, magyar kosárlabda!”

Szabó Gergő ügyvezető a Nemzeti Sportnak nyilatkozott:

"Boldogok vagyunk, újból történelmet írtunk, amiért az előző hat évben megdolgoztunk?. Talán jobb is így, mintha elsőre sikerül, hiszen ami könnyen jön, könnyen megy. Ez a siker nem jött könnyen, reméljük, nem is megy el egykönnyen… Én is köszönöm mindenkinek, aki az előző hat évben – amióta Djokics Zseljko a vezetőedzőnk ??–  ????velünk dolgozott, és így vagy úgy, de részese lett ennek a nagyszerű eredménynek. Kicsit ünnepeltünk, de már azon dolgozunk, hogy megfeleljünk az új kihívásoknak. Izgalmas, új, egyben ismeretlen időszak kezdődik el, Európa legjobb csapataival játszunk hétről hétre, ami nagyon megterhelő lesz, viszont fiatal csapatunknak mérhetetlen tapasztalatot ad, ami az idény második felében remélhetőleg kamatozik.”

Nikolina Milics már a Sió-kupa sajtótájékoztatóján megjósolta, ez a csapat elég jó ahhoz, hogy bejusson az Euroligába.

"Én megmondtam! Éreztem, a klub valamennyi játékosa, alkalmazottja, vezetője kellően motivált ahhoz, hogy sikerrel vívjuk meg a selejtezőt. No és persze azt is láttam, a csapatnak megvan a kosárlabdatudása, ami a győzelmekhez kell. Szóval igen, én megmondtam!”

A selejtezőcsoport győzteseként az Euroliga csoportkörébe jutó Atomerőmű KSC Szekszárd az A jelű nyolcasba került az orosz MBA Moszkva és UGMK Jekatyerinburg, a francia Lattes Montpellier, az olasz Umana Reyer Venezia, a lett TTT Riga, a cseh ZVVZ USK Praha és a spanyol Perfumerías Avenida Salamanca mellé.

Szurkolj Te is az Atomerőmű KSC Szekszárd csapatának 19.30-kor!

Erre klikkelj!!!