A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság jótékonysági footballtornát szervezett Gerjenben október 2-án, ahol kilenc csapat mérte össze a focitudását.

Nemes cél érdekében játszottak

A Község polgármestere, Romhányi Károly, Dr. Kovács Antal, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója és Dr. Németh Csaba, a Tolna megyei Balassa János Kórház főigazgatója nyitotta meg a tornát. Mindhárman hangsúlyozták, hogy a korábbi éveknek megfelelően idén is nemes cél érdekében kívánták folytatni jótékonysági sorozatot.

Kilenc csapat versenyzett

A verseny délelőtt kilenc órakor vette kezdetét, a kilenc csapat küzdött párhuzamosan a két pályán zajló meccseken. A Paksi Atomerőmű PADOSZ, PIP Kft., Tolna Megyei Önkormányzat, Russian Paks Brigád, Tolna Megyei Balassa János Kórház, Társadalmi Ellenőrző, Információs és Településfejlesztési Társulás, Média csapatok mellett A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is képviseltette magát a kapuknál.

Első helyen a PIP Nonprofit Kft., a másodikon a Paksi Atomerőmű PADOSZ csapata végzett, míg a dobogó harmadik fokára a Tolna Megyei Rendőrfőkapitányság állhatott fel.

A mérkőzésen pályára lépők és a nézők három-háromezer forintos hozzájárulása mellett akadtak nagyvonalúbb felajánlók is, összesen 756.000 forintot sikerült összegyűjteni a Balassa János Kórház gyerekekkel foglalkozó alapítványának részére.

Az összegyűlt pénzösszeg a gyermekosztály műszerezettségének támogatását szolgálja majd, a fejlődésben hátráltatott gyermekek állapotának korai felismerésének és rehabilitációjának elősegítése, gyógykezelésük feltételeinek javítása céljából.

Képek: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság