Negyedik lett Brnóban! Városi Roland, az Atlétikai Club Bonyhád magasugrója, Scheidler Géza tanítványa. Az U18-as országos bajnokság megnyerése után most a Brnóban nemrég megrendezett cseh-lengyel-magyar-szlovák U18-as válogatott viadalon teljesített remekül: 193 centiméterrel a negyedik helyen végzett.

Négyen utaztak Magyarországról

Először a korosztályos ranglistán az első négybe kellett kerülnie, majd az országos bajnokságon az első kettőbe. Végül az első két legjobb eredményt elért sportoló utazhatott ki Brnóba. Ezen a megmérettetésen mindegyik szereplő nemzetből minden versenyszámban 2-2 lány és fiú vehetett részt.

"Úgy érzem, most sikerült átlépnem a fejemben lévő gáton. Mikor először voltam ilyen versenyen, bennem volt a drukk, hogy minden országból a legjobbak jönnek… De most már teljesen másképp mentem oda. El tudtam végre engedni magam és lazán tudtam pályára lépni, mert már lezárultak a korosztályos versenyeink az OB-val. Brnóban már nem volt akkora tét. Az országoson bennem volt, hogy a ranglistán első vagyok, és meg kellene nyernem az OB-t, hogy kijussak a válogatottal. Vagyis volt rajtam egy kisebb stressz. „

– nyilatkozta Roland.

Forrás: AC BONYHÁD weboldala